Hjertelig velkommen til nettverkssamling for faktaundersøkere, den sjette i rekken. Vi møtes vi til 2 spennende og interessante dager på Hadeland Hotell med festmiddag om kvelden.
Programmet vil bli utarbeidet senere, men som vanlig inneholde erfaringsutveksling og muligheter for spørsmål og svare, Samt en rekke gode faglig innlegg rundt aktuelle saker og utviklinger i feltet. Ta også gjerne kontakt om det er tema du ønsker vi skal ta opp.
Dette kurset er en oppfølging og fordypning i forhold til vårt 3-dagers innføringskurs i faktaundersøkelse (Trinn I) og gir en videre trening og fordypning i metoden. Kurset kan derfor bare tas av deltagere som allerede har gjennomført trinn I kurset. Kurset inngår i vår sertifiseringsordning for faktaundersøkere. Denne gangen går kurse i forlengelsen av trinn I kurset og man kan derfor gjennomføre begge i samme uke, om man ønsker det.
Faktaundersøkelse er en form for arbeidsmiljøundersøkelse som benyttes i klage- eller varslingssaker, der det f.eks. foreligger påstander om mobbing, trakassering, helsefarlig ledelse, uforsvarlig arbeidsmiljø etc,. Metoden gir et nødvendig grunnlag for videre arbeid og er særlig nødvendig når påstand står mot påstand. En godt gjennomført faktaundersøkelse sikrer en forsvarlig, rask og rettferdig behandling av saken, og gjør det mulig å sette punktum i slike saker. Metoden er i tråd med arbeidsmiljøloven og de sentrale juridiske saksbehandlingsregler som habilitet og kontradiksjon.
I tråd med arbeidsmiljøloven og forskriften om intern-kontroll er norske virksomheter pålagt å utvikle egne interne prosedyrer og retningslinjer i forhold til forebygge og håndtere både mobbing og konflikter, samt for intern varsling.
En unik mulighet til å fordype seg i forebygging og håndtering av konflikter og trakassering i arbeidslivet sammen med Norges ledende fagfolk på området. Professor Ståle Valvatne Einarsen og Advokat Harald Pedersen gjennomgår arbeidslivets konflikter fra A til Å. I dette ukes lange fordypingskurset forenes juridiske og organisasjonspsykologiske perspektiv med tanke på å skape grunnlag for en forsvarlig og god håndtering av saker som omhandler konflikter, varslinger og / eller påstander om mobbing og trakassering.
Dette kurset retter seg mot de som allerede er utdannede som faktaundersøkere eller som i praksis jobber med saker der denne metoden vil eller kan bli benyttet.